2019学年吉林省舒兰市一中高一(上)英语月考试

2019学年吉林省舒兰市一中高一(上)英语月考试朋友作文高中

当前位置: 作文尝试网 > 朋友作文高中 2019学年吉林省舒兰市一中高一(上)英语月考试 / 时间:2022-05-07 18:47
?2019学年吉林省舒兰2019学年吉林省舒兰市一中高一(上)英语月考试卷(含答案)市一中高一(上)英语月考试卷(含答案)注意事项:1.本试卷答题时间120分钟,满分120分。2.本试卷...

?2019学年吉林省舒兰2019学年吉林省舒兰市一中高一(上)英语月考试卷(含答案)市一中高一(上)英语月考试卷(含答案)注意事项:1.本试卷答题时间120分钟,满分120分。 2.本试卷分为选择题非选择题2019学年吉林省舒兰市一中高一(上)英语月考试卷(含答案)两部分。选择题选出正确答案后,用2B铅笔将答题卡上相应题号的选项涂黑,不要写在试卷上。非选择题答案也请写在答题卡上,交卷时只交答题卡。第一部2019学年吉林省舒兰市一中高一(上)英语月考试卷(含答案)分 听力(共两节,满分20分)第一节(共5小题;每小题1分,满分5分)听下面5段对话。每段对话后有一个小题,从题中所给的A、B、C三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位置。听完每段对话后,你都有10秒钟的时间来回答有关小题和阅读下一小题2019学年吉林省舒兰市一中高一(上)英语月考试卷(含答案)。每段对话仅读一遍。例:How much is the shirt?A. £19.15. B. £9.18. C. £9.I5.答案是 C。1. What does the woman mean?A. The weather was bad this time last year.B. The picnic is being spoiled by the weather.C. People are not cooperating as well as last year.2. What does the woman suggest the man do?A. Just give half the information needed.B. Speak slower than he usually does.C. Speak more loudly than he usually does.3. What does the woman mean?A. He would have got a scholarship if his math grades had been better.B. It was just his math figures that didn’t add up.C. His grades were all too poor to get a scholarship.4. What does the woman imply?A. The man should apologize.?B. The man should pay for the accident.C. The man should accompany(陪同) her to the hospital.5. What does the woman mean?A. The sign is not on it. B. The washroom is far.C. He may not be able to use it第二节(共 15 小题;每小题 1 分,满分15分)听下面 5 段对话或独白。每段对话或独白后有几个小题,从题中所给的 A、B、C 三个选项中选出最佳选项,并标在试卷的相应位罝。听每段对话或独白前,你将有时间阅读各个小题,每小题 5 秒钟;听完后,各小题将给出 5 秒钟的作答时间。每段对话或独白读两遍。听第 6 段材料,回答第 6-8 题。6. Why is Alice calling?A. She is asking for some information about the school.B. Judy is not going to school today.C. Judy is seriously ill.7. What classes are mentioned?A. Math and history. B. Science and chemistry. C. Math and science.8. What do we learn about the homework?A. It’s too difficult for Judy. B. It will be emailed to Alice.C. It will be kept by her teacher.听第 7 段材料,回答第 9 至 11 题。9. What’s the probable relationship between the two speakers?A. Shop assistant and customer. ?B. Interviewer and interviewee.C. Salesman and advertiser.10. What brands are mentioned in the dialogue?A. Apple, Sony and LG. B. Apple, Sony and HP. C. Apple, HP and LG11. What is the dialogue mainly talking about?A. The prices of mobile phones. B. The most reliable brand of electronic products.C. The differences between Apple and HP.听第 8 段材料,回答第 12 至 14 题。12. What is Roger doing now?A. Painting. B. Writing. C. Watching TV.13. What is the phone number of Roger?A. 0344 897 6518. B. 0443 897 6514. C. 0343 897 6514.14. What are they talking about?A. Exhibiting(展出) some paintings. B. Selling a house. C. Filling out a form.听第 9 段材料,回答第 15 至 17 题。15. What’s wrong with the woman?A. She has a headache. B. She has a stomachache. C. She has a toothache.16. How long has the woman been suffering from the pain?A. Four days. B. Less than eight weeks . C. More than five months.17. Which of the following is true about her painA. It hurts seriously. B. It occurs once in a while.C. It never stops.听第 10 段材料,回答第 18 至 20 题。18. What profession does the woman work in?A. Marketing. B. Advertising. C. Teaching.19. What does the woman really enjoy?A. Creativity. B. Variety. C. Teamwork.20. What is the woman worrying about?A. No chance of promotion(升职). B. Long working hours. C. Being fired. 第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)阅读下列短文,从每题所给的四个选项(A、B、C和D)中,选出最佳选项。A Wonderful Activities for Teenagers in Summer Vacation Join Us for a Day at Tianchi Amusement Park! Children aged 12 to 15 are invited to take part in the Event of the Summer at Tianchi Amusement Park. It’s in Yibin County(县), next to Tianchi Park. You won’t want to miss this day of fun. Join us at Tianchi Amusement Park on July 14. Register(登记)early. TEL: 555-7267 A New Animal Star Is Coming! An elephant from Thailand is waiting for you at Cuiping Zoo from July 10 to August 25. The elephant can ride bikes, play basketball, dance and play the harmonica(口琴).He gives two shows a day at 9:30 a .m. and 3:30 p.m. ?Address: Mount Cuiping Ticket: ¥20 Welcome to Our Free Exhibition! There is going to be an exhibition at Daguanlou from July 5 to July 19. Wang Gang is one of the best-known photographers in Sichuan Province. There will be many great photos of people in Yibin and Yibin city. Open Time: 9:00 a.m.—5:00 p.m. from Monday to Friday 9:00 a.m.—3:00 p.m. on Saturday and Sunday21. Who can take part in the Event of the Summer? A. Children under 5. B. Children aged 5-9. C. Children under 10. D. Children aged 12-15.22. How long is the elephant staying at Cuiping Zoo?A. 45 days. B. 46 days. C. 47 days. D. 48 days.23. What can the elephant do? A. Ride bikes, play basketball and play the harmonica. B. Ride bikes, dance and play the harmonica. C. Ride bikes, play basketball, dance and play the harmonica. D. Ride bikes, dance and play the harmonica.24. What are the photos about? A. People and city. B. People in Yibin. C. Yibin city. D. People in Yibin and Yibin city.BWhen you hear Westerners(西方人)say “ Drop in anytime” or “Come and see me soon” , you should realize that it doesn’t mean you are welcome to come over to their house anytime. It’s wise to telephone before visiting someone.Never accept an invitation unless you really plan to go. You may refuse by saying, “Thank you for inviting me, but I may not be able to come.” If you are unable to come after accepting the invitation, be sure to tell those who invite you in? advance(提前)that you will not be there.When you have accepted the invitation to a party or a dinner, it is polite to bring small gifts with you, such as bottles of drink, flowers and chocolate. Sometimes Westerners may take you out to dinner in a restaurant and it does not necessarily mean that he is going to pay the bill at the end of the meal. He might want you to “go Dutch”, which means each person pays his own bill.25. The best title of this passage is ________ A. Drop in anytime. B. Come and see me soon. C. Invitation in western countries. D. Westerners. 26. When Westerners say “ Drop in anytime” or “Come and see me soon” , it means ________A. you are welcome to visit them anytime B. you are welcome to visit them, but you still need to call them before going to their house. C. they don’t want you to visit them. D. they will hold a party for you.27. If a westerner invites you to go to his house, ________A. you may refuse if you don’t plan to go. B. you have to accept the invitation even you don’t want to go.C. you can’t accept the invitation.D. and you accept the invitation, you must go. 28. If you have accepted the invitation to a party or a dinner, what kind of gifts will you bring? A. Money. B. Televisions C. Computers. D. BooksCHave you ever heard about Ramadan? Ramadan is one of the most important festivals for Muslims. The name of the festival comes from the Arabic month in which it is celebrated. Ramadan is celebrated in countries all over the world, especially in Africa and the Middle East. The time for celebrating Ramadan varies each year. People? celebrate it in the ninth month of the Arabic lunar calendar. During Ramadan, people must not eat during the day: from when the sun comes up to when the sun goes down, people celebrating Ramadan will not eat or smoke. When the sun has gone down, however, the celebration begins. People often stay up all night eating singing and dancing.In late spring, many people around the world celebrate Easter. The festival is a celebration of spring and it is also a religious holiday. It is the time for Easter bunnies and egg hunts, and of course for eating lots of delicious foods. Easter is celebrated in late March or early April but the exact dates are different from year to year. People celebrate Easter in different ways: in some countries, the Easter Bunny—a big rabbit—will visit and children will go on egg hunts, looking for eggs and candy that have been hidden by their parents. In other countries, Easter is a time for children to dress up like witches and go from door to door asking for candy—much like Halloween in the US. The Easter Bunny and the Easter Egg are popular symbols of the festival.29. Ramadan and Easter are________.A. festivals celebrated in Asia and AfricaB. the only festivals that people like to celebrate during the day.C. two names of the yearD. festivals celebrated by people all over the world30. During Ramadan, people do not________ during the day.A. talk B. sing C. eat D. sleep31. In some countries, children will go on________ during Easter.A. picnics B. egg hunts C. trips D. fighting32. The two main popular symbols of Easter are the_______ and the .A. Easter Man, Easter egg B. Easter Bunny, Easter treeC. Easter Man, Easter tree D. Easter Bunny, Easter egg DDo you want a bit of an adventure?Would you like to discover all the corners? of the UK,or travel abroad?Maybe you have never tried the motor home lifestyle before.Well,read this article and you will know why a motor home is a good choice.Nothing is better than a motor home.It has so many uses that it is considered the most versatile vehicle and it is also very comfortable.If you are thinking about hiring a motor home this summer,then the best choice is to book it early,especially if you are considering the school holidays.The motor home hire service is very seasonal and motor home hire companies will never have extra vehicles available in the summer months.There are a lot of companies throughout the UK,and some of the big ones have motor homes spread all over the country.At present,the largest network for motor home hire is provided by Motor home which is based in Cambridge.If you are in the UK,you may phone 0800612-8719 for details of its motor home hire information.Motor home has a network of over 500vehicles all over England,Scotland and Wales.Most people wishing to hire a motor home are families that are looking for an alternative to a European package holiday,especially as flying now has become more expensive,and is considered to be environmentally unfriendly.There is no doubt that the idea of no-fly holidays is going to become more popular as fewer people think it is safe to fly.This explains why more and more people are choosing to hire a motor home for their holidays.33.The main purpose of this text is to explain why it is a good idea to .A.take an adventure B.travel to EnglandC.try a new lifestyle D.hire a motor home34.What does the underlined word "versatile" in Paragraph 2 probably mean?A.Fast. B.Safe. C.Useful. D.Exciting.35.Why should you book a motor home early if you want to book one for this summer?A.Booking early is much cheaper.B.Summer is usually a very busy season.C.You can arrange your time better this way.?D.Students usually book them to earn money.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)根据短文内容,从短文后的选项中选出能填入空白处的最佳选项,选项中有两项为多余选项。Your phone is running low on power while you are waiting to fly out of an airport.Then you discover a public USB charging area close by. ___36___ Then you take a deep breath and sit back, happy to get the power for free.What could go wrong? Plenty.In addition to providing an electrical current, phone charging cords can send and receive data. That free USB charging hub at an airport, hotel or any other public place may not only charge your phone. ___37___ The USB charging hub could be connecting to your phone and copying your contact list, email and text messages, voice mail, photographs and videos. It can also copy passwords, banking information and any other information stored on your phone.If you want to charge your phone while traveling, you have other choices that do not increase your risks.Connect your phone only to electrical outlets so data transfer is not possible. ___38___ It is better to use a distant wall outlet than a nearby USB charging hub.Carry an extra, fullycharged battery. Having one means you can charge your phone without having to worry about carrying a special cord or finding a power outlet. ___39___If you must use a public USB charging center, be sure to turn off your phone completely.___40___ But it will reduce the chances of it happening, depending on what phone you have.A.Remember to fully charge your phone before you leave home or work.B.It also could be transferring information to and from the device.C.The public USB charging hub may even download programs to your phone.?D.This may or may not prevent data transfer.E.You can charge your phone with the extra battery wherever you are.F.An available outlet may not be as near as a USB charging hub, but the few extra steps may keep your information safe.G.You quickly reach for a charge cord and connect your phone to the charging hub.第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)阅读下面短文,从短文后各题所给的A、B、C、和D四个选项中,选出可以填入空白处的最佳选项,并在答题卡上将该项涂黑。Mike had many bookmarks (书签). He had ___41___ them over the years. He was ___42___ and weak and would celebrate his 80th birthday.Trying to figure out what to buy Mike was a(n) ___43___ task as he desired very little. He loved to ___44___, and had many books. But, to buy him a book seemed impossible ___45___ I did not know what books he had. So, when I found a special custom bookmark, I thought it was ___46___; it might be different from what he had collected.The custom bookmark had the following ___47___ written on it: To live is to function. When Mike opened the ___48__, he smiled. Then he told me it was __49___ by Oliver Wendell Holmes. It was just part of Mr. Holmes’___50___. He then went and got a newspaper clipping (剪报) that had Mr. Holmes’ words written in his nineties.I felt ___51__. At 80 years old he immediately __52__ the author of the saying on the bookmark. To my greater ___53___, he even had the newspaper clipping. Mike then told me he read these ___54__words by Mr. Holmes every year on his birthday. He said, “The words ___55__ me that no matter how old you are, there is a reason why you arc here. And, you need to have __56__ no matter what your age.”?As I left Mike’s house, I thought how __57___ those words are. I __58__ some people who were much ___59__ than Mike but achieved so little. Mike was at 80, still setting his goals, still aiming to ___60___ himself and to help others! What a great man!41. A. collected B. sold C. examined D. made42. A. humorous B. successful C. old D. busy43. A. pleasant B. difficult C. simple D. important44. A. swim B. write C. talk D. read45. A. though B. and C. as D. but46. A. cheap B. perfect C. useful D. real47. A. saying B. story C. joke D. note48. A. book B. pocket C. door D. present49. A. discovered B. passed C. written D. appreciated50. A. life B. words C. roles D. advice51. A. amazed B. happy C. worried D. excited52. A. liked B. affected C. guessed D. recognized53. A. knowledge B. surprise C. delight D. mind54. A. soft B. secret C. great D. foreign55. A. tell B. promise C. warn D. ask56. A. abilities B. friends C. ideas D. goals57. A. clear B. native C. true D. short58. A. depended on B. thought of C. picked up D. played with?59. A. younger B. older C. richer D. wiser60. A. express B. help C. improve D. follow第二节(共10小题;每小题1分,满分l0分)阅读下面材料,在空白处填入适当的内容(1个单词) 或括号内单词的正确形式。Different Countries Have Different Kinds of Englishes Voyages of people from England play an important part in __61__(spread) the English language. __62___present,English is frequently spoken as an official or common language in many countries,such as America,Singapore,Malaysia and some African countries,all of __63___ are based on British English.The Englishes spoken in these countries can __64___ (understand) well by native English speakers.But actually,these Englishes have been changing gradually in accents,spellings,expressions and the usage of vocabulary.Because of this fact,you can make use of the differences __65___(tell) which country the foreigners of your block are from.For example,if a boss __66___(fluent) commands his driver,"Come up straight to my apartment __67___elevator and take some gas for my trucks and cabs",instead of requesting,"Please come to my flat by lift and take some petrol for my __68___(lorry) and taxis",you can recognize __69___(he) American identity while the latter __70___(suggest)that he is British.第四部分:写作(共两节,满分30分)第一节 短文改错(共10小题;每小题1分,满分10分)假定英语课上老师要求同桌之间交换修改作文,请你修改你同桌写的以下作文。文中共有10处语言错误,每句中最多有两处。每处错误仅涉及一个单词的增加、删除或修改。增加:在缺词处加一个漏字符号(∧),并在其下面写出该加的词。删除:把多余的词用斜线(\)划掉。修改:在错的词下划一横线,并在该词下面写出修改后的词。注意:1.每处错误及其修改均仅限一词;2.只允许修改10处,多者(从第11处起)不计分。?It's unbelievable when I heard my name calling. I was chosen to play the leading role in the play, and it was my dream. I used to being too shy to speak in a public. But my parents and teachers always encourage me to do so. Now I have changed great. In class, I am often the first one to stand up and answer questions even if I may make much mistakes. No pains, no gains. Now I am always brave enough to overcome the difficulty in her heart, and have became a lively girl. My experience shows that we should not be afraid losing face, and only in this way can we make progresses.第二节 书面表达(满分20分)假定你是李华,从网上得知亚洲冬季运动会将在你居住的地方举办,现正在招募志愿者,你希望成为其中一员。请按要求用英文给组委会写一封信。内容应包括: 1. 个人情况:年龄,性别,学历; 2. 个人条件:英语好,爱好体育,善于交际,乐于助人,熟悉本地情况; 3. 承诺:提供最佳服务。参考词汇:the Asian Winter Game注意:1.词数100左右; 2.可以适当增加细节,以使行文连贯。Dear Sir / Madam, _______________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________ ___________________________________________________________________________________ ? Regards,Li Hua?参考答案第一部分 听力(共两节,满分20分)1-5 BBAAC 6-10 BCBBC 11-15 BACCB 16-20 CBAAC第二部分 阅读理解(共两节,满分40分)第一节(共15小题;每小题2分,满分30分)21-24 DCCD【解析】试题分析:这篇短文主要介绍了青少年暑假可以参加的精彩的活动,包括去动物园看大象,免费摄像展览及去游乐园游玩。21.细节理解题。根据短文第三个海报描述Children aged 12 to 15 are invited to take part in the Event of the SummeratTianchi Amusement Park故选D。22.细节理解题。根据第一个海报的描述An elephant from Thailand is waiting for you at Cuiping Zoo from July 10 to August 25.七月是31天所以大象在翠屏公园将呆47天。故选C。23.细节理解题。根据第一个海报描述The elephant can ride bikes, play basketball, dance and play the harmonica可知大象能为人们表演的节目。故选C。24.细节理解题。根据第二个海报的描述There will be many great photos of people in Yibin and Yibin city.可知这些是有关宜宾的人或宜宾市的照片,故选D。25-28 CBAD解析:这篇短文主要介绍了西方人的邀请文化。25.标题归纳题。根据短文的主要内容是围绕西方的邀请文化介绍的故选C。26.细节理解题。根据第一段you should realize that it doesn’t mean you are welcome to come over to their house anytime. It’s wise to telephone before visiting someone.描述,可知当人们说随时来玩时,你应该知道那不意味着你能随时拜访他们的家,在拜访之前最好打电话。故选B。27.细节理解题。根据第二段Never accept an invitation unless you really plan to go. You may refuse by saying, “Thank you for inviting me, but I may not be able? to come描述,除非你真的计划去否则不要接受邀请。你可以通过说谢谢邀请,但是我可能不能来表示拒绝。故选A。28.推理判断题。根据第三段When you have accepted the invitation to a party or a dinner, it is polite to bring small gifts with you, such as bottles of drink, flowers and chocolate.描述及选项的对比,故选D。【答案】29. D 30. C 31.B 32. D【解析】本文是一篇说明文,主要讲述了世界上两个主要的节日:斋月和复活节;文章详细说明了这两个节日的时间和庆祝方式。29.细节理解题。根据文章第一段第三句Ramadan is celebrated in countries all over the world, especially in Africa and the Middle East. 和第二段第一句In late spring, many people around the world celebrate Easter. 可知则两个节日在世界各地都被庆祝。故D项正确。30.细节理解题。根据第一段第六句During Ramadan, people must not eat during the day可知在斋月期间白天人们不吃饭的。故C项正确。31.细节理解题。根据第二段第三句It is the time for Easter bunnies and egg hunts, and of course for eating lots of delicious foods.可知在复活节,人们出去抓兔子找鸡蛋,还吃很多的美食。故B项正确。32.细节理解题。根据文章最后一句The Easter Bunny and the Easter Egg are popular symbols of the festival.可知the Easter Bunny 和 the Easter Egg是复活节的主要象征。故D项正确。 33-35 DCB本文属于说明文阅读,作者通过这篇文章主要向我们描述了旅宿车的功能及乘其旅游的方便和舒适.【解析】33.D.推理判断题.根据最后一段This explains why more and more people are choosing to hire a motor home for their holidays可知作者主要是在讲乘坐旅宿车旅游的优点,即为什么乘坐旅宿车旅游是个不错的主意,故选D.34.C.词义猜测题. 根据"It has so many uses that it is considered the most versatile? vehicle and it is also very comfortable"可知 versatile 意为"多种用途的";故选C.35.B.细节理解题.根据第二段"The motorhome hire service is very seasonal and motorhome hire companieswill never have extra vehicles available in the summer months."可知,汽车租赁服务非常的季节和汽车租赁公司将不会有多余的车辆在夏季可用,说明夏季是汽车租赁非常繁忙.故选B.第二节(共5小题;每小题2分,满分10分)【答案】36. G 37. B 38. F 39. E 40. D本文主要讲了为何要避免使用公共USB充电区。【36题详解】语义理解题。由Then you discover a public USB charging area close by.和 Then you take a deep breath and sit back, happy to get the power for free.可知这里意思是你快速拿起一根充电线,将你的手机连接到这个充电座上。选G。【37题详解】语义理解题。由That free USB charging hub at an airport, hotel or any other public place may not only charge your phone. 可知这里意思是它还可能对这个设备收、发信息。选B。【38题详解】语义理解题。由Connect your phone only to electrical outlets so data transfer is not possible. 和 It is better to use a distant wall outlet than a nearby USB charging hub. 可知这里意思是可用的插座可能不像USB充电座那么近,但是多走几步可能会确保你的安全。选F。【39题详解】语义理解题。由Carry an extra, fully-charged battery. Having one means you can charge your phone without having to worry about carrying a special cord or finding a power outlet. 可知这里意思是无论在哪,即使你远离插座,你可以使用这个充电宝给你的手机充电。选E。【40题详解】语义理解题。由But it will reduce the chances of it happening, depending on what phone you have.可知这里意思是这也许可以,也可能无法防止数据传输。选D。?第三部分 英语知识运用(共两节,满分30分)第一节 完形填空(共20小题;每小题1分,满分20分)41. A 42. C 43. B 44. D 45. C 46. B 47. A 48. D 49. C 50. B 51 A 52. D 53. B 54. C 55. A 56. D 57. C 58. B 59. A 60. C本文是一篇记叙文。介绍一位老人迈克,他虽然八十岁了,仍然制定目标,提高自己,帮助别人。他是一个很伟大的人。 41. A考查动词。A. collected收集; B. sold卖; C. examined检查; D. made制造。迈克有很多书签,他用了很多年把它们收集起来。故选A。42. C考查形容词。A. humorous幽默的; B. successful 成功的; C. old 旧的; D. busy忙碌的。他老而身体虚弱,他将要过他八十岁的生日。故选C。43. B考查形容词。A. pleasant 令人愉快的; B. difficult 困难的; C. simple简单的; D. important重要的。尽量的要明白买什么,这对迈克来说是一个艰巨的任务,由于他只需要很少的东西。故选B。44. D考查动词。A. swim游泳; B. write 写作; C. talk 谈论; D. read阅读。根据下文的had many books可知,他喜欢阅读。故选D。45. C考查连词。A. though 尽管; B. and 和; C. as由于; D. but但是。但是给他买本书似乎是不可能的,因为我不知道他有什么书。此处是as引导的原因状语从句。46. B考查形容词。A. cheap 便宜的; B. perfect完美的; C. useful 有用的; D. real真的。当我找到一个特殊的自定义书签时,我认为它是完美的。这可能和他收集的不同。故选B。47. A考查名词。A. saying 谚语; B. story 故事; C. joke 笑话; D. note笔记。自定义书签下面有写在下面的谚语:活着就是为了生活。故选A。?48. D考查名词。A. book 书; B. pocket 口袋; C. door门; D. present礼物。当迈克打开礼物的时候,他微笑了。故选D。49. C考查动词。A. discovered 发现; B. passed通过,传递; C. written 写; D. appreciated感激。然后他告诉我这是Oliver Wendell Holmes.写的书。故选C。50. B考查名词。A. life 生活; B. words 单词; C. roles 角色; D. advice建议。这只是福尔摩斯先生话的一部分。故选B。51. A考查形容词。A. amazed 感到吃惊的; B. happy 高兴的; C. worried 担忧的; D. excited兴奋的。作为八十岁的老人他立即认出了书签上的那句话的作者。所以我感到吃惊。故选A。52. D考查动词。A. liked 喜欢; B. affected 影响; C. guessed 猜测; D. recognized辨认出。作为八十岁的老人他立即认出了书签上的那句话的作者。故选D。53. B考查名词。A. knowledge 知识; B. surprise 吃惊; C. delight 高兴; D. mind理智。使我更吃惊的是,他甚至能做报纸的裁剪。故选B。54. C考查形容词。A. soft 温柔的; B. secret 密秘的; C. great 伟大的; D. foreign外国的。迈克告诉我,他每年都会读到福尔摩斯先生的这些伟大的话。故选C。55. A考查动词。A. tell 告诉; B. promise 许诺; C. warn 警告; D. ask问。这些话告诉我,无论你有多么老你都有在这里的理由。故选A。56. D考查名词。A. abilities 能力; B. friends 朋友; C. ideas 注意; D. goals目标。无论你有多么老,你都需要有目标。故选D。57. C考查形容词。A. clear清晰的; B. native 本地的; C. true 真正的; D.? short短的。当我离开迈克的家时,我认为这些话是多么的真实。故选C。58. B考查动词词组。A. depended on依赖; B. thought of 想,认为; C. picked up 偶然学到; D. played with同---一起玩。我想到了一些比迈克年轻得多的人,但他们取得的成绩少。根据句意可知选B。59. A考查形容词。A. younger 更年轻的; B. older更老的; C. richer更有钱的; D. wiser更明智的。我想到了一些比迈克年轻得多的人,但他们却取得的成绩少。根据句意可知选A。60. C考查动词。A. express表达; B. help 帮助; C. improve提高; D. follow跟随。迈克八十岁了,仍然制定目标,提高自己,帮助别人。故选C。第二节(共10小题;每小题1分,满分l0分)文章大意:本文讲述了不同国家有不同种类的英语.【解析】61.spreading,考查动名词,介词后跟动名词作宾语.62.At,考查介词,根据固定搭配"at present目前,现在",用at.63.which,考查非限制性定语从句,先行词为many countries,在从句中作of的宾语,所以用which引导定语从句.64.be understood,考查被动语态,主语the Englishes和understand之间是被动关系,前面有情态动词,所以用be understood.65.to tell,考查不定式,作目的状语用不定式.66.fluently,考查副词,修饰动词用副词.67.by,考查介词,乘坐交通工具,可以用by直接加上交通工具.68.lorries,考查名词的数,lorry为可数名词,所以用复数泛指.69. his ,考查代词,放在名词前用形容词性物主代词。70. suggests,考查主谓一致,主语是the latter,所以谓语用第三人称单数形式。?第四部分:写作(共两节,满分30分)短文改错答案1. calling---called 2. being---be 3. 去掉a 4. encourage---encouraged 5. great---greatly 6. much---many 7. her---my 8. became---become 9. 在afraid后加上of 10. progresses---progress【解析】1.calling改为called;考查分词作宾补,call与宾语my name之间为被动关系,应用过去分词作宾补.2.being改为be; 考查固定短语, used to do,意为“过去常常”3.去掉a;考查固定短语,in public是固定词组,意为"公开地".4.encourage改为encouraged;考查动词的时态,此处叙述过去的事情,应用一般过去时.5.great改为greatly;考查副词,此处用副词作状语修饰动词changed.6.much改为many;考查词性,many被用来修饰可数名词复数.7.her改为my;考查代词及行文逻辑.全文都以第一人称进行叙述,由主语I可知应用my.8.became改为become;考查时态,依据前面的have可知用现在完成时.9.在afraid 后加of;考查短语,be afraid of doing sth.10.progresses改为progress;考查名词,progress为不可数名词,没有复数形式.第二节 书面表达(满分20分)Dear Sir / Madam, My name is Lihua. I would like to work as a volunteer for the Asian Winter ?Games, which you advertised on the internet. I was quite excited when I heard the Asian Winter Games will be held in my city. I am an 18-year-old boy student in a senior middle school. I have a good mastery of English, always ranking one of the top students in English exams in my school. What’s more, not only am I fond of sports, but I also like making friends and am ready to help others. Being familiar with the local surroundings, I am sure that I can provide the best service to all the athletes and tourists. I sincerely wish the games a great success. And I will be grateful if I am lucky enough to be chosen.Regards,Li Hua附听力原文:Text 1M: This picnic may need to be moved inside.W: Yeah, the weather is not cooperating this time around as it did last year.Text 2M: I can’t seem to make much of an impression while doing presentations. Any suggestions?W: Try speaking just half the normal speed.Text 3M: How did Jenson do this year? Did he get a scholarship this year?W: It was just his math courses that let him down and didn’t measure up.Text 4M: Whoops…was that your foot I just stepped on.W: That hurts. Is “whoops” all you have to say about it?Text 5M: Is there a washroom near the classroom?W: There is, but lucky for you, it has a big ‘out of order’ sign on it.?Text 6M: Good morning, Washington Grade School, this is Chris. How may I help you?W: Good morning, this is Alice Smith, I'm calling for my daughter, Judy. She's not feeling well today.M: I'm sorry to hear that. I hope it's not too bad.W: No, no she has a little fever and a cough. Nothing too serious.M: Well, I hope she feels well soon.W: Thank you. Do you think I could get her homework for today?M: Is there any specific class?W: I'm especially concerned about math and science.M: OK, is it alright for me to give your e-mail address to the teachers? They can then send the homework along later today.W: That would be great. Test 7M: Good evening, I hope you don't mind answering a few questions.W: How long will it take?M: Just a few questions.W: I guess I can manage to answer a few questions. Go ahead.M: I'd like to ask your opinion about consumer electronics. As far as consumer electronics is concerned, which is the most reliable brand?W: I'd say that Apple is the most reliable brand.M: Which brand is the most expensive?W: Well, Apple is also the most expensive brand. I guess that's why it's the best.M: Which brand do you think is the worst?W: I think LG is the worst. I really can't remember using any of their products that I liked.M: And which brand is the most popular with young people?W: That's a difficult one to answer for me. I think that Apple is probably the most popular with young people.M: One last question, Have you tried using any HP productsW: No, I haven't. Are they good?M: I enjoy using them. Thank you for your time.W: Not at all.Text 8W: Your painting is fantastic Roger!M: I'm happy you like it. It's for a competition. Here's the form.W: Right. OK, here are the questions.... Your hands are dirty.M: Roger: ... from painting! What are the questions? Here's a pen.W: What's your name?M: Oh, that's difficult ... Roger!W: Ha, ha. What's your surname?M: I'm not sure .W: Very funny! OK, surname - TailorM: Yes, that's it!W: Next question, please. Are you married or single?M: Single. I'm sure about that!W: What's your address?M: 72 London Road.W: ... and what are your hobbies?M: hmmm.... painting, going windsurfing and watching TV.W: ... OK, last question. What's your telephone number?M: 0343 897 6514W: 0343 897 6514 - Got it. Where's an envelope?M: Over there .Text 9M: How long have you been having this pain?W: It started in June. So for more than five months now. My stomach hurts after some meals, but not always.M: You should have come in earlier. Let's get to the bottom of this. Have you changed? your eating habits during this period?W: No, not really. Well, that's not true. I'm eating the same foods, but less. You know, the pain seems to come and go.M: How strong is the pain exactly? On a scale of one to ten, how would you describe the intensity of the pain?W: Well, I'd say the pain is about a two on a scale of one to ten. Like I say, it's not really bad. It just keeps coming back …M: How long does the pain last when you get it?W: It comes and goes. Sometimes, I hardly feel anything. Other times, it can last up to half an hour or more.M: Is there a type of food that seems to cause stronger pain than other ?W: Hmmm ... heavy foods like steak usually brings it on. I've been trying to avoid those.M: Does the pain travel to any other parts of your body - chest, shoulder or back? Or does it remain around the stomach area.W: No, it just hurts here.M: What about if I touch here? Does it hurt there? W: Ouch! Yes, it hurts there. What do you think it is doctor?M: I'm not sure. I think we should take some x-rays to find out if you've broken anything. W: Will that be expensive?M: I don't think so. Your insurance should cover routine x-rays.Text 10Well, everyday for me is different. I mean to say that some days I speak to clients for hours and hours, and try to convince them that our ideas are the best. A lot of my time is spent on research. Well, we have to deal with all the viewing and readership figures. We make up our own surveys to discover what a cross section of people think. We don't just look at what people think, but because what really counts is: What sells the goods?The simple fact is that if we don't show a rise in sales we lose a customer. ?The part I really enjoy is the creativity. It's funny really. I get ideas in the most peculiar places. The best idea I ever got was one time when I was sitting in the bath. I jumped out and wrote it down immediately. We also do what we call brainstorming.That is: pooling and sharing our ideas. And we get the best ideas this way. That is as a result of teamwork. I mean, alright, we depend on everybody being creative, and this often happens best when you're working alone. But without a good team, no campaign has a hope of succeeding. A good agency is, in fact, a team of individuals who work well alone, but also together. Hmmm, the drawbacks. Now, the biggest drawback of my work is that you stand or fall by your results. If you can't think of new ideas, or you make an expensive mistake then you get fired. And you're out of a job. That's always worrying, I can tell you.

文章来源: http://www.buyxpr.com文章标题: 2019学年吉林省舒兰市一中高一(上)英语月考试

原文地址:http://www.buyxpr.com/pyzwgz/215.html

上一篇:《刷子李》教学反思       下一篇:没有了